25. lokakuuta 2015

Lightbox ja nukkekuvia

Lisää uusia hankintoja. Sain viimeinkin aikaiseksi tilata itselleni Lightboxin, eli ns. minikoikoisen valokuvastudion. Olin haaveillut tuosta jo ties kuinka kauan, mutta boksin hankkiminen vain venyi ja venyi. Lähinnä pihistelin hinnan takia, koska tuo nyt ei ole mitenkään elämälle välttämätön hankinta.

Lopulta keksin kurkata Ebayn puollelta ja löysin sopivan kokoisen kapistuksen parilla kymmenellä punnalla. Mikä on siis mielestäni hyvä hinta 60 senttisestä lightboxista. Valokuvaliikkeiden puolella samasta saa pulittaa itsensä kipeäksi. Tosin silloin laatu voi olla jotain ihan muuta, mutta nyt ei ollut tarvetta hankkia ammattilaiskalustoa, vaan jonkinlainen taustajuttu ja valonpehmennin nukkekuville. Harkitsin nimittäin jo vastaavan valmistamista itse, mutta pelkät tarvikkeet olisivat tulleet jo lähes saman hintaiksiksi.

Valitettavasti valaisin valikoimani ei vielä ihan tue studiokuvia, joten joudun toistaiseksi tyytymään työpöydän valoon ja taskulamppuihin.

Alkuun editoimaton kuva Illusiasta Lightboxin sisällä. Valot kaipaisivat vielä asettelua, mutta pidän yleisilmeestä.




Käsitelty kuva Edvinistä uudella Lichtin peruukilla.




Sama tilanne ja käsittelemätön kuva.




Ja tässä vielä kuva koko virityksestä. Boksi on niin iso, että 47cm nukke mahtuu hyvin poseeraamaan sisällä. Lamppu on epäkätevästi tasapainotettu patterin päälle playstationin ohjaimen ja dvd -boksin avulla. Sisällä on valkea taustakangas, mutta mukana tulivat myös musta, punainen ja sininen. Parasta boksissa on se, että sen saa taitettua todella pieneen tilaan, jolloin menee hätätilanteessa vaikka nukketarvikelaatikkoon. 

Mutta voittaa mennen tullen pimeän kämppäni perus sisäkuvat! Etenkin tulevan kaamoksen aikaan.




Ja lopuksi vähän kuvailottelua (ja valaistuksen testailua) Iridasta.






21. lokakuuta 2015

Iso kasa ompeluksia

Olen viime aikoina ommellut jonkin verran nukkevaatetusta, mutta en ole esitellyt niitä blogissa. Ompeluksia on syntynyt yksi tai kaksi kerrallaan ja aina silloin tällöin. Otin syksyn projektiksi kaavoittaa ja ommella nukeilleni perusvaatteita, joita niillä ei tuntunut olevan tarpeeksi.

Ensimmäiseksi peruspaidat. Raidallisessa paidassa ei ole kiinnittimiä, vaan sen saa vedettyä nuken päälle pään yli. Tuo joustava kangas on ihanaa, mutta tuskallista ommella!

Tässä kuvassa Iridalla on muuten uusi Lichtin peruukki.




Violetissa raitapaidassa on takana nepparit. Tein sen ensin netistä löytämääni kaavaa kokeilemalla ja muokkaamalla, mutta en ollut tyytyväinen. Tämä oli siis harjoituspaita. Niimpä kaavoitin samalla idealla, mutta ilman neppareita tuon ylemmän paidan, johon taas olen tyytyväinen. 




Peruspaidat. Pinkin tein erityisesti Seelalle, koska sillä on niin isot rinnat muihin verrattuna.




Perus huppari. Hupparissa on edessä hakanen kiinnittimenä. Huppu menee myös peruukin päälle.




Lolihameita. Beigeraitainen on vilahtanut jo muutamissa kuvissa. Kaikki ovat hieman eri pituisia ja levyisiä. Pidän itse hirmuisesti tuosta ilmapallokankaasta!





Pikkareita ja sukat. Tein noiden lisäksi vielä parit valkoiset pikkarit reunapitsillä, joista toiset ovat alemassa kuvassa Sifren päällä.





Jokin aika sitten kaivoin virkkuukoukkunu esille, ostin pari lankaa ja aloin muistella virkkaamisen alkeita. Virkkailin muutamat yläosat mekoille, mutta alaosat ovat vielä kesken. Tässä prosessikuva.




Ensimmäinen valmis mekko Pandoran yllä. Ihastuin netissä näkemiini nukkevirkkauksiin, joten oli pakko kokeilla osaisiko sitä itsekin! Ihan hyvin tuo tuntuu toimivan, vaikka aika simppeli malli onkin.




Seuraavaksi on suunnitelmissa jatkaa keskeneräiset virkkaukset valmiiksi. Sen jälkeen teen muutaman yläosan Edvinille. Poikien vaatteita ei ole tullut ommeltua aikoihin!


17. lokakuuta 2015

Sparkling Eyes

Tilaamani Makoeyesin uretaanisilmät saapuivat viimein! Jee!

Pakkaukset olivat jälleen sievät. Jotenkin silmät tuntuvat vieläkin arvokkaammilta, kun ne on huolellisesti ja kauniisti pakattu.



Ja itse silmät. Pidän kovasti makon owl -sarjan silmistä, kun niiden iiriksissä on usein paria sävyä. Lisäksi silmissä on nättiä kimallusta ja iiriksien muoto/ulkonäkö on mieleeni. Olen tainnut koukuttua näihin silmiin!

Silmät: Owl-015 (violetit) ja Owl-012 (turkoosit).





Silmät päätyivät Illusialle ja Edvinille. Olin aluksi ajatellut turkoosit Illusialle ja violetit Edvinille, mutta pikaisen sovituksen jälkeen, ne näyttivät paljon paremmilta noin päin. 

Tässä kuvassa näkyy hyvin myös Illusian uudet ripset. Sattui olemaan vain tosi pitkiä räpsyttimiä varastossa. Aluksi pituus vähän epäilytti, mutta nyt näyttääkin kivalta.






Osallistuin Hartsilapset -foorumilla jälleen kerran kimppatilaukseen. Tällä kertaa tilattiin Licht:ltä. Minulle tuli pari peruukkia, rusettipinnejä, wigcap ja hulvattoman pitkät ripset. 

Noista peruukeista kuullaan vielä myöhemmin, kunhan saan koneelle sovituskuvia. Kummallekin löytyi heti käyttäjä.




13. lokakuuta 2015

Metsänneito

Aelia viihtyy metsässä. Mökkireissulla sai kerrankin kuvata rauhassa ulkona.








9. lokakuuta 2015

Illusia

Pieni photoshootti uudesta neidosta. Myyjä laittoi Illusian mukaan ihanan asusetin ja kengät! Kyseessä on Dollheartin enkeli -setti. Minusta nuo ovat juuri täydelliset nukelle ja hahmolle, mitä sen varalle suunnittelin. ^^

Peruukki ja silmät tulevat vielä vaihtumaan, sillä Illusialle on tulossa vielä parikin peruukkia mistä valita sopivin.







Otin nämä kuvat seuraavana päivänä nuken saapumisesta. Näiden jälkeen laitoin Illusialle vielä ripset ja tein manikyyrin. Laitan edellämainituista kuvia piakoin!


7. lokakuuta 2015

Blondi tuli taloon

Eli uuden nuken box opening! Ostin tämän nuken toiselta harrastajalta ja aivan eri aikaan, kuin Pandoran. Ja kuinka ollakkaan, molemmat nuket päättivät saapua täsmälleen samana päivänä! Postimies toi aamulla Pandoran ja illalla hain tämän nuken postista.

Pidän vielä hetken jännitystä yllä, ennen kuin paljastan millainen tulokas on kyseessä. Sanon kuitenkin alkusanoiksi sen verran, että tämä oli Grail -nukkeni! Eli haave/unelmanukke, jota en uskonut saavani kovin helpolla, ja järkevään hintaan, käsiini. Nähtyäni tämän myynti-ilmoituksen nukkefoorumilla, päätin ostaa sen samoin tein, vaikka ei ollut tarkoitus kotiuttaa enempää nukkeja syksyn aikana. No okei, mietin hetken ja vertailin vaihtoehtoja. Mutta tein päätöksen melko nopeaan ja muihin nukkeihin verrattuna todella nopeasti!

Ja sitten avauspuuhiin! Koska sain nuken käsiini vasta illalla, niin päädyin kuvaamaan normaalia heikommassa valossa.




Tällä kertaa Edvin pääsi avustajaksi tai enemminkin avaajaksi. Edvinin rinnalla paketti näyttää kovin pieneltä. Nukke saapui tällä kertaa ilman alkuperäistä laatikkoaan ja laatikko lähetettiin jälkikäteen.




Laatikko on täynnä tavaraa! Nuken mukana tuli extrana Dollheart:n asusetti ja kengät. 



Hmmm....



Edvin innostui penkomaan tavaroita. Ja tuo kuvassa näkyvä kenkä on aivan ihana! Juuri tästä syystä en ottanut tyttöjä mukaan avaukseen. Olisivat vielä varastaneet kaikki hepenet. Edvinkin joutui kiusaukseen, vaikkei sitä enää jälkikäteen myönnä.



Stringausohjekirjanen. Minusta tämä on jotenkin todella suloisesti kuvitettu! Ja tästä voi jo arvata mikä nukke on kyseessä.



Siellä se odottelee monien kuplamuovikerroksien alla! <3




Unoa Lusis ja Fairy Skin eli valkeahkolla ihonvärillä. Ja Adamandine teki nukelle ihanan meikin toiveideni mukaan! 



Enkelimäinen tyttönen sai hepenet päällensä. Nimesin nuken Illusiaksi. Napsin Illusiasta pienen kuvasarjan, jonka postaan lähipäivinä, ettei tämä avaus veny ihan mahdottoman mittaiseksi




3. lokakuuta 2015

MNF Rissen meikki

Tein Pandoralle meikin. Piti tehdä paljon kiireellisiä opiskelujuttuja, mutta jostain syystä nukkejen meikkailu kiinnosti paljon enemmän!




Oli tarkoitus meikata Pandoralle vielä kultaisia tatuointeja, mutta kultamaali osoittautui paksummaksi, kuin luulin. Tyydyin siis tekemään tytölle vain kultaiset kynnet. Lisään tatuointeja ehkä kuitenkin vielä joskus myöhemmin.